Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Ο Λόγος του Θεού μας λέει με ξεκάθαρους όρους: "Ζητείτε...τον αγιασμόν, χωρίς του οποίου ουδείς θέλει ιδεί τον Κύριον" (Εβραίους 12:14).

Αυτή είναι η αλήθεια, απλή και κατανοητή. Χωρίς τον αγιασμό που δίνεται μόνο από τον Χριστό τον Ίδιο-ένα πολύτιμο δώρο που τιμάμε κάνοντας μια ζωή αφοσιωμένη στην υπακοή του κάθε Λόγου Του-κανένας μας δε θα δει τον Κύριο. Και αυτό δεν αναφέρεται μόνο στη μετά θάνατον ζωή στον ουρανό, αλλά και στην παρούσα ζωή επίσης. Χωρίς αγιασμό, δε θα δούμε την παρουσία του Θεού στο καθημερινό μας περπάτημα, στην οικογένειά μας, στις σχέσεις μας, στη μαρτυρία ή στη διακονία μας.

Δεν έχει σημασία πόσες Χριστιανικές σταυροφορίες παρακολουθούμε, πόσες κασσέτες με κηρύγματα ακούμε, σε πόσες βιβλικές συμμελέτες πηγαίνουμε. Από τη στιγμή που "κουκουλώνουμε" μια καρκινοειδή αμαρτία και υπάρχει αντίθεση του Κυρίου προς αυτήν, τότε καμία από τις περαιτέρω προσπάθειές μας δε θα παράγει θεάρεστους καρπούς. Αντίθετα μάλιστα, η αμαρτία μας θα γίνει περισσότερο μεταδοτική και θα επηρεάσει τους πάντες γύρω μας.

Φυσικά, αυτό το θέμα προχωράει πέρα από τις επιθυμίες και τα πάθη της σάρκας, πάει στη διαφθορά του πνεύματος επίσης. Ο Παύλος περιγράφει την ίδια καταστρεπτική αμαρτία σ'αυτό το κείμενο όταν λέει: "Μηδέ γογγύζετε καθώς και τινές αυτών εγόγγυσαν, και απωλέσθησαν υπό του εξολοθρευτού" (Α' Κορινθίους 10:10).

Έτσι, αγαπητέ μου πιστέ, θα επιτρέψεις στο Άγιο Πνεύμα να χειριστεί όλα τα πάθη που μπορεί να υποβόσκουν κουκουλωμένα? Θα εκζητήσεις και θα εμπιστευτείς, αντίθετα, τη διέξοδο και διαφυγή που έχει προμηθεύσει ο Θεός για σένα; Σε ενθαρρύνω να καλλιεργήσεις έναν άγιο φόβο και εμπιστοσύνη σ'αυτές τις τελευταιες ημέρες. Αυτό θα σε διατηρήσει αγνό, όσο δυνατά και να μαίνεται η κακία γύρω σου. Και θα σε βοηθήσει να περπατήσεις με τον αγιασμό του Κυρίου, μαζί με την υπόσχεση της γεμάτης υπομονή παρουσίας Του.

Όλα είναι θέμα πίστης. Ο Χριστός υποσχέθηκε να σε κρατήσει ώστε να μην πέσεις, και να σου δώσει τη δύναμη να αντισταθείς στην αμαρτία-εάν απλά πιστεύεις στα λόγια Του. Έτσι, πίστεψέ τον για το θεάρεστο αυτό φόβο. Προσευχήσου γι'Αυτόν και καλωσόρισέ Τον. Ο Θεός θα κρατήσει το Λόγο Του σε σένα. Δεν μπορείς να ελευθερωθείς από τη θανάσιμη λαβή της αμαρτίας που σε βασανίζει με τη δική σου δύναμη της θέλησης, με τις υποσχέσεις, ή με άλλη ανθρώπινη προσπάθεια. "Ουχί δια δυνάμεως ουδέ δια ισχύος αλλά δια του Πνεύματός μου, λέγει ο Κύριος" (Ζαχαρίας 4:6).