Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ

Ο Σατανάς πείραξε τον Ιησού με την ακόλουθη προσφορά: "Ταύτα πάντα θέλω σοι δώσει, εάν πεσών προσκυνήσεις με" (Ματθαίος 4:9). Αυτό ακούγεται τόσο ξενικό, τόσο γελοίο, πως θα μπορούσε να θεωρηθεί ποτέ πείραγμα; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πρόκειται για μια πολύ ισχυρή πρόταση-παγίδα. Ο Σατανάς προκαλούσε τον Ιησού, λέγοντάς του, "Αν μόνο σκύψεις μπροστά στα πόδια μου και με προσκυνήσεις, σαν μια απλή πράξη λατρείας, σου υπόσχομαι να παραιτηθώ από τον αγώνα μου. Θα παραδώσω τη δύναμή μου επάνω σ'αυτά τα βασίλεια. Δε θα καταλάβω ή σκλαβώσω κανέναν άλλο. Ξέρω οτι αγαπάς την ανθρωπότητα αρκετά για να γίνεις καταραμένος από το Θεό για χάρη τους. Οπότε γιατί να περιμένεις; Μπορείς να θυσιαστείς αυτή τη στιγμή, και να σώσεις τον κόσμο από τώρα".

Γιατί άραγε ήταν πρόθυμος ο διάβολος να παρατήσει όλη του την δύναμη γι'αυτό; Γιατί προσπαθούσε να σώσει το τομάρι του. Ο Σατανάς ήξερε πως το αιώνιο πεπρωμένο του θα σφραγιζόταν επάνω στο Γολγοθά. Έτσι, αν κατάφερνε να αποτρέψει τον Ιησού από το να πάει στο σταυρό, μπορεί να γλίτωνε αυτή τη μοίρα.

Μπορεί να αναρωτιέσαι, "Τι σχέση έχει αυτό με μένα;" Ο Σατανάς ακόμα πειράζει τους δίκαιους με μια παρόμοια πρόταση-προσφορά. Έρχεται σε μας με απειλές και κατηγορίες. Μας λέει, "Δε χρειάζεται να με λατρέψεις γιατι ήδη έχω πρόσβαση στη σάρκα σου. Ξέρω όλες τις αδυναμίες σου. Προχώρα λοιπόν και ομολόγησε για την ελευθερία σου στο Χριστό. Τη στιγμή που θα ψάλλεις τη δυνατότερη δοξολογία σου, εγώ θα υπερχειλίσω το μυαλό σου με κακία. Θα φέρω μπροστά σου την αμαρτία σου με τόσο δυνατό τρόπο, που θα απελπιστείς ότι θα μπορέσεις ποτέ να ελευθερωθείς. Είσαι αδύναμος".

Πως απαντάμε στις κατηγορίες του Σατανά; "Αντιστάθητε εις τον διάβολον, και θέλει φύγει από σας" (Ιακώβου 4:7). Δεν έχει σημασία πόσους πειρασμούς/προτάσεις θα σου πετάξει κατάμουτρα ο Σατανάς. Δε χρειάζεται να φοβάσαι καμιά αμαρτία από το παρελθόν σου. Εάν τις έχει καλύψει το αίμα του Χριστού, τότε ο διάβολος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σε χωρίσει από Τον Πατέρα.