Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

"Διότι ούτω λέγει Κύριος ο Θεός, ο Άγιος του Ισραήλ. Εν τη επιστροφή και αναπαύσει θέλετε σωθή, εν τη ησυχία και πεποιθήσει θέλει είσθαι η δύναμίς σας" (Ησαϊας 30:15).

Να το μυστικό του Θεού για πνευματική δύναμη: "εν τη ησυχία και πεποιθήσει θέλει είσθαι η δύναμίς σας". Η λέξη ησυχία στα Εβραϊκά σημαίνει "ανάπαυση". Και αναπαυμένος σημαίνει καλμαρισμένος, ήρεμος, ελεύθερος από κάθε είδους άγχος. να είσαι ακίνητος, να ξαπλώνεις με υποστήριξη από κάτω.

Δεν υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί σήμερα που να έχουν τέτοιο είδος ηρεμίας και σιγουριάς. Πλήθη Χριστιανών είναι μπλεγμένοι σε μια φρενίτιδα δραστηριοτήτων, τρέχοντας τρελά για να αποκτήσουν πλούτη, υπάρχοντα και διασκέδαση. Ακόμα και μέσα στη διακονία, οι υπηρέτες του Θεού τρέχουν με ανησυχία, με φόβο, ψάχνοντας για απαντήσεις σε σταυροφορίες, σεμινάρια, μπέστ-σέλλερ. Όλοι θέλουν καθοδήγηση, λύσεις, κάτι για να καλμάρουν το πνεύμα τους. Και όμως ψάχνουν, ψάχνουν σε οποιαδήποτε άλη πηγή εκτός από τον Κύριο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Θεός έχει ήδη δώσει ένα λόγο γι'αυτούς μέσω του Ησαϊα: Αν δε γυρίσουν σ'Εκείνον σαν πηγή τους, οι προσπάθειές τους θα καταλήξουν σε θλίψη και σύγχυση.

Ο Ησαϊας περιγράφει τι υποτίθεται πως η δικαιοσύνη του Θεού επιτυγχάνει σε μας: "Το δε έργον της δικαιοσύνης θέλει είσθαι ειρήνη. και το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης ησυχία και ασφάλεια εις τον αιώνα" (Ησαϊας 32:17). Αν προσπαθούμε αληθινά να περπατήσουμε με δικαιοσύνη, οι ζωές μας θα μεταφέρουν τον καρπό ενός ήρεμου πνεύματος, την ησυχία της καρδιάς και ειρήνη με το Θεό.

Καθώς κοίταξε γύρω του ο Ησαϊας, είδε το λαό του Θεού να τρέχει πρός την Αίγυπτο για βοήθεια, εμπιστευόμενος τους ανθρώπους, βασιζόμενοι σε άλογα και άρματα μάχης. Πρέσβεις πηγαινοερχόντουσαν. Οι ηγέτες έκαναν έκτακτα συμβούλια στρατηγικής. Όλος ο κόσμος ήταν πανικοβλημένος, μοιρολογώντας, "Τι να κάνουμε;"

Τότε ο Ησαϊας τους βεβαίωσε, "Δε χρειάζεται να είναι έτσι τα πράγματα. Επιστρέψτε από το πισωγύρισμά σας. Μετανοήστε από την επανάσταση του να εμπιστευόσαστε τους άλλους. Γυρίστε στον Κύριο και θα σας σκεπάσει με σκέπασμα ειρήνης. Θα σας δώσει ησυχία και ανάπαυση στο μέσον κάθε δύσκολης περίστασης που αντιμετωπίζετε".