Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ

Όταν πονάς ψυχικά όσο χειρότερα γίνεται-απομονώσου και βγάλε όλη σου την απελπισία!

Ο Ιησούς έκλαψε. Ο Πέτρος έκλαψε-πικρά κιόλας! Ο Πέτρος κουβαλούσε μαζί του τον πόνο της άρνησης του ίδιου του Υιού του Θεού. Αυτά τα πικρά δάκρυα εργάστηκαν μέσα του ένα γλυκό θαύμα. Γύρισε πίσω για να ταρακουνήσει το βασίλειο του Σατανά.

Ο Ιησούς ποτέ δεν γυρίζει το κεφάλι μακρυά από μια καρδιά που κλαίει. Είπε, "Καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην, Θεέ, δεν θέλεις καταφρονήσει" (Ψαλμός 51:17). Ούτε μια φορά δε θα πει ο Κύριος, "Συγκρατήσου! Στάσου όρθιος και πάρε το φάρμακό σου! Σφίξε τα δόντια και σκούπισε τα δάκρυά σου" Όχι! Ο Ιησούς αποθηκεύει κάθε δάκρυ στο αιώνιο δοχείο Του.

Πονάς; Άσχημα; Τότε προχώρα και κλάψε! Και συνέχισε να κλαίς, ώσπου να στερέψουν τα δάκρυά σου. Αλλά άφησε τα να προέρχονται μόνο από πόνο-και όχι από απιστία ή αυτο-λύπηση.

Η ζωή συνεχίζεται. Θα μείνεις έκπληκτος από το πόσα πολλά δεινά μπορείς να υποφέρεις όταν είναι μαζί σου ο Θεός. Ευτυχία δεν είναι να ζείς χωρίς πόνο ή λύπη. Η αληθινή ευτυχία είναι να μαθαίνεις πως να ζεις την κάθε ημέρα, παρά τον όποιο πόνο και θλίψη. Είναι να μαθαίνεις πως να χαίρεσαι στον Κύριο, ότι και να έχει συμβεί στο παρελθόν.

Ίσως νοιώθεις αποριμμένος. Εγκαταλειμένος. Μπορεί η πίστη σου να είναι αδύναμη. Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι πεσμένος για λόγους δοκιμής. Μπορεί να έρχονται στιγμές που σε καταπίνει η θλίψη, τα δάκρυα, ο πόνος και το να νιώθεις άδειος, αλλά ο Θεός βρίσκεται ακόμα στο θρόνο Του. Είναι ακόμα Θεός!

Δεν μπορείς να βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να σταματήσεις τον πόνο και τις πληγές. Αλλά ο ευλογημένος μας Κύριος θα έρθει κοντά σου, θα τυλίξει το αγαπημένο χέρι Του στον ώμο σου και θα σε σηκώσει για να σε καθήσει πάλι σε ουράνια μέρη. Θα σε ελευθερώσει από το φόβο του θανάτου. Θα αποκαλύψει την ατελείωτη αγάπη Του για σένα.

Κύτταξε επάνω! Ενθάρρυνε τον εαυτό σου εν Κυρίω. Όταν σε περικυκλώνει η ομίχλη και δεν μπορείς να δεις την έξοδο διαφυγής σου από το δίλημμα που σε βασανίζει-ξάπλωσε πίσω στα χέρια Του Ιησού και πολύ απλά εμπιστέψου Τον. Θέλει την πίστη σου-την εμπιστοσύνη σου.Θέλει να Του φωνάξεις δυνατά-"Ο Ιησούς με αγαπάει! Είναι μαζί μου! Δε θα με απογοητεύσει! Τα εργάζεται όλα αυτή τη στιγμή! Δε θα πέσω! Δε θα νικηθώ! Δε θα είμαι πια θύμα του Σατανά! Ο Θεός είναι με το μέρος μου! Τον αγαπώ-και μ'αγαπάει κι Εκείνος!"

Το θέμα είναι η πίστη. Και η πίστη βρίσκεται σ'αυτή την απόλυτη δήλωση: "Ουδέν όπλον κατασκευασθέν εναντίον σου θέλει ευοδωθεί..." (Ησαϊας 54:17).